Decernarea distincției ,, OFFICIER DES PALMES ACADEMIQUES ‘’ septembrie 2012 făcută de Excelenta sa, domnul PHILIPPE GUSTIN, ambasadorul Franței în România

palmes académiques 086Doamna profesoara Marinela Vingan este profesor de limba franceză și limba engleză în Liceul ,, Jean-Louis Calderon’’ din anul 1990 până în prezent, 2014, și a abordat toate ciclurile de învățământ, pornind cu cel primar, traversând gimnaziul și ajungând la liceu odată cu elevii care parcurgeau aceasta cale.

A avut multiple responsabilități în cadrul promovării bilingvismului și a francofoniei : responsabil DELF școlar, șef catedra limba franceza, metodist, tutore al stagiarilor francezi si al practicii pedagogice a studenților români, colaborator al Institutului Francez Timișoara.

Proiectele în care se implica în echipa cu alți colegi sunt numeroase și diverse, de la cel Bilingv francofon, jurnalistic , pânâ la schimburi școlare și culturale la nivel național și european. Aceste activități sunt recompensate cu distincții LABEL EUROPEAN , PREMIUL PRO-JUVENTUTE oferit de Consiliul Județean Timiș, GHEORGHE LAZAR Clasa a II a conferita de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului și CHEVALIER DES PALMES ACADEMIQUES din partea Ministerului Educației Naționale Franceze – 2002 și anual Diplome de Excelență.

Coordonează revista școlară TIRELIRE și concursuri de creație, ,,Cele 10 cuvinte ale Francofoniei, A La Une, a îndrumat o trupă de teatru și pregătește anual lotul olimpic județean și național la limba franceză.

Doamna Vingan a participat la Universitatea de vară de la Băișoara, județul Alba , dar și Nantes BELC în 2009. ca și la alte cursuri de formare profesională francofonă, cum este cea a dezvoltatorilor de itemi de evaluare ( INSAM).