DELF SCOLAIRE

 poza1

DELF SCOLAIRE LA LICEUL TEORETIC ,,JEAN – LOUIS CALDERON’’

TIMIŞOARA

Sesiunea 14-15 mai 2016 – înscrieri pânǎ în 22 aprilie 2016 la Institutul Francez din Timişoara sau la Liceul Teoretic ,,Jean-Louis Calderon’’

În urma acreditării ca Centru de examinare DELF şcolar de către CIEP Sèvres şi Serviciile Culturale de pe lângă Ambasada Franţei la Bucureşti, Liceul Teoretic,,Jean-Louis Calderon’’ din Timişoara vă stǎ la dispoziţie cu o paletă bogată de de examene DELF şcolar (A1, A2, B1, B2).

Ce inseamna examenele de DELF scolaire?

Delful şcolar (Diplôme Elémentaire de Langue Française Scolaire) este o diplomă de limbă franceză creată şi eliberată de statul francez, special pentru elevii din liceele acelor ţări care au semnat convenţii cu CIEP Sèvres pentru astfel de certificări lingvistice.
Delful şcolar se înscrie în sfera mai largă a diplomelor de DELF/DALF, având exact acelaşi mod de desfăşurare, cu singura diferenţă că subiectele sunt adaptate lumii şi preocupărilor tinerilor de vârstă şcolară.
Delful şcolar este organizat pe 4 nivele: A1 – nivel de descoperire; A2 – nivel intermediar (A1 şi A2 sunt specifice nivelului primar şi primei trepte a gimnaziului); B1 – nivel de trecere; B2 – nivel avansat (B1 şi B2 sunt specifice sfârşitului nivelului gimnazial şi claselor terminale ale nivelului liceal).
Delful şcolar se materializează într-o diplomă care certifică nivelul de limbă evaluat, o diplomă valabilă pe viaţă.
Această diplomă este recunoscută în întreg spaţiul European, în spaţiul francofon ea deschizând, atunci când vorbim despre nivelul B2, oportunitatea continuării studiilor academice în Franţa. Diploma este recunoscută şi cerută de universităţile franceze.

Înscrierea elevilor  se  face in felul urmǎtor :

– se completeaza fişa din fişierul atasat (sau formularul de pe Facebook), apoi se trimite prin mail la adresele : veronica.cristodorescu@institutfrancais.ro şi marinelavingan@gmail.com

–  se efectueazǎ plata taxei de inscriere prin transfer bancar (valoarea acesteia este menţionata in fişa de inscriere şi lângǎ coordonatele  bancare) sau la biroul Institutului Francez  secţiunea  relatii cu publicul, sau prin intermediul profesoarei de limba francezǎ Marinela Vingan de la Liceul,,J.L.Calderon’’

– dovada plǎtii (in cazul transferului bancar) se expediazǎ la fel ca şi fişa de inscriere, prin mail la veronica.cristodorescu@institutfrancais.ro şi marinelavingan@gmail.com

 

Coordonatele  bancare (disponibile şi in fişierul ataşat) :

 

INSTITUTUL FRANCEZ DIN ROMANIA-TIMISOARA

CIF : 4605579

Cont in lei: RO 34 BRDE 360 SV 0746 806 3600, BRD-GSG Timisoara, SWIFT : BRDEROBU

Adresa: Bd. C.D. Loga nr 46, 300020 – Timisoara, 0256 490 544 / 201 453

Înscriere examene DELF pentru elevul ……………………………………………………………. (numele elevului candidat trebuie mentionat in momentul efectuarii platii prin transfer bancar)

q A1                           q A2                      q B1                     q B2

160 RON                  210 RON                 285 RON               315 RON

    poza2

poza3poza4

 

 

poza5

poza6