Parteneriatul cu Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara

FEAAMulți dintre absolvenții Liceului nostru se îndreaptă spre această facultate, de aceea am pornit demersurile pentru încheierea unui parteneriat prin care să oferim elevilor noștri o viziune cât mai completă asupra uneia dintre oportunitățile oferite de învățământul superior din Timișoara.

Colaborarea cu Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara este facilitată de apropierea spațială dintre sediile celor două instituții, dar și de contribuția vitală pe care o au absolvenți ai Liceului Teoretic Jean-Louis Calderon care s-au orientat către o carieră universitară. Păstrăm o legătură strânsă cu doi dintre foștii noștri elevi, Delia Glogor și Daniel Brinedscu, ambii cadre didactice la Secția de Management în limba franceză din cadrul FEAA.

În ultimul an am participat la evenimente dedicate elevilor, profesorilor dar și părinților. O primă acțiune este Zilele porților deschise la FEAA desfășurată intre 22-23 noiembrie 2013 când ne-am deplasat cu o buna parte din elevii noștri de clasele a XI a, a XII a , dar și a IX a . Tinerii au fost foarte curioși sa afle despre specializările existente, companiile partenere și sa ia parte la activități de echipa interactive.

Concursul de Idei de Afaceri se afla la cea de-a doua ediție. Prima a constat într-un eseu în limba franceză la care au luat parte 3 eleve de la Secția Bilingv din clasa a XI a A an școlar 2012-2013. Rezultatele au fost meritorii. Gheorghiu Luiza a obținut locul III și Silaghi Daniela o mențiune. Anul acesta s-a lărgit sfera și se poate participa și cu un eseu in limba romana, dar secțiunea în franceza este privilegiata , caci va fi recompensat cel mai bun eseu elaborat în limba franceza cu un premiu de 300 lei.

Ziua Studentului străin a fost o alta ocazie de a ne întâlni cu studenți și profesori de la FEAA, organizata în 3 aprilie 2014. Standurile celor doua secțiuni engleza și franceza au stârnit interesul elevilor din clasele XIa A, a XI a D , A XII a A și a XII a C, dar și luările de cuvânt ale participanților și ale domnului decan , Ovidiu Megan.